Er was eens …

Exact een jaar geleden leerde ik je kennen. Daarom gaat het vandaag over jou. Je sloeg me uit mijn schoenen en nam me mee in de wervelwind die we later ‘liefde’ zouden noemen.

Ons verhaal begint op 11 december 2016
(flashbackeffect inbeelden a.u.b.)

Hoe sexy ik me voelde in mijn nieuw Tommy Hilfiger laarsjes, zo zeer deden ze aan mijn voetjes. Ik ging ze wisselen in de auto naar sleehakken. Niet echt winterproof denk je dan, maar tja, waarom noemen ze het dan SLEEhakken? We paradeerden als échte diva’s naar de toog en onderweg kruiste mijn ogen die van jouw.

Def. We = eerste persoon meervoud, subject. Duidend op het Bestfriendcontract met Anna Boriskina.
Def. Bestfriendcontract = zelfst.naamw. met als belangrijkste artikels voor de nacht van 10 december op 11 december:
– Artikel 3. Paragraaf 1.: Wij zullen blijven tot de lichten in de keet aanspringen.
– Artikel 3. Paragraaf 2.: Gij zult uw A-game (=topdansmoves) gebruiken, wanneer uw vriendin dat vraagt.
– Artikel 3. Paragraaf 3.: Gij zult uw A-game enkel maar gebruiken wanneer gij een hete discoprins probeert te versieren.
– Artikel 6. Paragraaf 1. Gij zult in 2017 10 OMG-moments hebben = iets doen waar gij eerst van denkt: ‘Daar begin ik niet aan!’ en achteraf denkt ‘OMG, hebbek da nu echt gedaan?’.

Processed with MOLDIV

Foto van de beruchte avond

We namen ons drankje (ik was BOB dus voor mij werd het ‘ne kauve keula’) en ik besloot om de A-game code in te roepen toen we enkele meters van je gingen staan. We zakten dieper dan we aankonden en schudden zo hard dat onze heupen bijna uit de kom vlogen. Toevallig gingen we op enkele meters van je onze verdiende rust nemen. En toen gebeurde het …

‘Hey, nice glasses’ – dat was je openingszin

We hadden een oppervlakkig gesprek waarin je me vertelde dat je uit Amerika kwam en hier tijdelijk was om te werken. Je accent was ‘so real’ dat Astrid Bryan haar Pussywagon er spontaan van in de 7de versnelling zou schieten. Ik geloofde het zonder twijfel en besloot té snel om over te schakelen naar de taal van de liefde. Je vroeg my number en ik zei je dat je me maar gewoon moest ‘followen on instagram’. Toen ik je foto zag op Instagram besefte ik dat het niet de eerste keer was dat ik je zag.

‘Could it be possible that we are match on Tinder’
‘Yeah, it could be’
‘Why do you speak dutch to me on Tinder’
‘My friends help me out’

Ik stelde mijzelf geen vragen. De vorige kerel had het zodanig verpest dat ik niets diepzinnigs meer wou. We dansten verder (wat je btw awesome deed!), tot de lichten mij uit mijn gekwijl hielpen.

‘We have an afterparty at our appartment, you two should definitly come’
(kijkend naar Anna) ‘No, we should go home’
‘But we have the best view in town’
Anna: ‘psst, dees kan één van uw OMG-moments zijn’

Op het appartement deden we bijna alles wat we niet moesten doen. Het zou de laatste keer zijn dat ik als kunstschaatser een scheve schaats zou rijden. Ik sloot de avond af onder het motto: ‘Boeieeeuh das nen Amerikaan, die zienek nooit meer terug’.

Enkele dagen later, compleet numb door mijn neuscorrectie, kijkend naar Pretty Little Liars, gebeurde dit:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Tot zover, de Amerikaan die ik nooit meer zou terugzien. – Laten we allemaal even gezamenlijk lachen aan mijn perfect inschattingsniveau, namelijk niveau nihil.

We besloten om ‘gewoon’ friends with benefits te worden (sorry bommi dat je dit zo moest lezen). Jij wou reizen en ik schaatste voor het Nederlandse Nationale Team. Gevoelens paste dus niet in the picture perfect. Omdat we allebei zo chillax to the max met elkaar omgingen, verliep het bijzonder vlotjes. We stuurden niet elke seconde van de dag naar elkaar, we waren niet jaloers en gunden elkaar alle vrijheid. Los van de benefits werden we hierdoor vooral friends. We vertelden elkaar alles en al snel kregen we een unieke band. Uiteraard begonnen hierdoor mijn vlindertjes serieus te kweken en had ik er geen 10 maar 60 in mijn buik.

Ik probeerde ‘chilliewillie’ te zijn en schreef je een heel bericht. Ik legde uit dat ik gevoelens had en besefte dat er geen tijd en ruimte voor was. Je bevestigde dat er voor jou ook meer dan vriendschap was en je hoofd er inderdaad niet naar stond. Ik stelde voor om nog één keer iets te gaan drinken en de voorbije maanden gezellig af te sluiten. Uiteraard deed ik mijn best om eruit te zien als een échte bom zonder dat het leek alsof ik eruit wou zien als een échte bom. Ik deed een beetje nonchalant en gooide een laatste keer mijn hart op tafel. Je bevestigde alles wat ik al wist: geen tijd, reizen, single willen zijn, … . Ik scheurde mijn eigen hart toen ik zei: ‘we drinken ons drankje gewoon op en we sluiten het af.’ Ik wilde je zeker niet overhalen, maar had dit onbewust toch gedaan toen je diep zuchtte en zei: ‘Ik kan u echt ni laten gaan, dus we gaan het gewoon proberen’.

Alles daarna werd een rollercoaster. We gingen extra voorzichtig met elkaar om, want je vertrok naar UltraMiami (een festival). Voor mezelf maakte ik een hele checklist, ik weet het niet meer exact, maar het leek hierop:

The what happens in Miami, doesn’t stay in Miami-list:
1x kussen met een ander = chill reageren

2x kussen met dezelfde = even zuchten, maar relativeren
Meerdere keren kussen met verschillende = zeggen dat ik dat niet leuk vond
1x seks = zuchten zonder zagen
2x seks met dezelfde of meerdere keren seks  = 3 dagen niet praten

Maar je kwam terug van Miami en vertelde me exact wat ik wou horen. Het ging ongeveer zo:
‘Ik heb niets gedaan in Miami. Ik dacht elke dag aan u. ik heb veel mooie meisjes gezien, maar voelde me tot geen ééntje aangetrokken. Ik besef da ik met u een relatie wil. En ik beloof plechtig om u elke dag uw voetjes te masseren.’ (ongeveer)

We werden een ‘item’, zoals ze dat tegenwoordig zeggen. We maakten onze eerste foto. Ik besefte dat de ‘chilliewillie’ aanpak, de beste aanpak was en no-stalking en no-ikslaagudoodmetonnuttigewatdoejevragen, hun vruchten hadden afgeworpen. En geloof het of niet, tot vandaag de dag, leven we al lang en gelukkig!

Love you AJ

Savannah Kos

IMG_7380.JPG

11 gedachtes over “Er was eens …

  1. Jessie zegt:

    Super leuk om te lezen! En heel herkenbaar 😉 die “ja ik voel iets meer maar dit is toch geen goed idee, of toch wel”-liefdes, zalig! Hier ook zo eentje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s