Divacup Rev-ieeeuw

We zitten op toilet, doen onze broek naar beneden en denken ‘KUT, tis wer van da’ gevolgd door een diepe zucht en ‘is da nu echt al een maand geleden?’. Het zijn onze maandstonden (= regels, dat klinkt juister). Want we moeten onze regels weer regelen, en geloof mij hier zijn enkele belangrijke regels rond.

Ik som ze even op:

 • Regelmatig vervangen
 • Regelmatig(er) wassen
 • Meer opkuis
 • Kalmer proberen blijven (ja, we zijn moody als het zover is)
 • Een tampon, een matras in je onderbroek en 3 onderbroeken daar nog boven (niet lekker als je zou lekken)
 • Non-zwembeleid. Zwemmen = lastig!

MAAAR hier is eigenlijk allemaal een oplossing voor, één oplossing zelfs! tromgeroffel …. <trommel di trom trom>

DE DIVACUP

Voelden jullie de climax ook?

WhatsApp Image 2017-11-12 at 21.01.15

De Divacup is een menstruatiecup die je 2x per dag vervangt. Je hebt 2 verschillende modellen. Een model voor vrouwen onder de 30 jaar en zonder kinderen en een model voor vrouwen die al bevallen en/of boven de 30 jaar zijn. Het is ‘leak-free’, want het is van rubber. Je moet al een hogedrukreiniger zijn om daar door te geraken. Verder valt de Divacup te vergelijken met een soort trechtertje dat vol loopt met jouw regels. Je vervangt hem in de ochtend en voor het slapen gaan. Je kan er mee zwemmen zonder hem kwijt te raken. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en bestaat uit siliconen, zonder  chemische stoffen. Het vermijd op die manier irritaties.

Klinkt allemaal geweldig, maar hier jullie belangrijkste vragen (+ antwoord):

1. Het ziet er zo groot uit? Hoe past dat zelfs?

De siliconen zijn zodanig gemaakt dat ze plooibaar worden van lichaamswarmte. Dit zorgt ervoor dat de Divacup zich aanpast aan je lichaam en op deze manier de ideale vorm aanneemt. De cup zuigt zich passend vast zodra je het hebt ingebracht.

Persoonlijke tip: gebruik de technieken om hem zo klein mogelijk in te brengen. Zodra de cup in je va-jayjay zit, springt de cup open op basis van de vorm van je binnenkant. Zelf knipte ik het steeltje iets korter, omdat ik het anders voelde zitten.

 

2. Hoe in-en uithalen?

Er zijn verschillende technieken om de Divacup in-en uit te halen. Dit vraagt wat oefening. Hier zijn de verschillende stappen en manieren:

Inbrengen

Maak jezelf ‘proper’ voor je de cup inbrengt. Het bloed dat tussen de wand van je vagina en de cup zit, zal er tussenuit lopen. Zorg dus dat er zo weinig mogelijk bloed in je binnenkamer is voor je hem inbrengt.

ufold.fw_-150x150U-plooi. Plooi de cup met de buitenkanten tot en U-vorm.

pushdownfold.fw_-150x150Beneden duwen. Duw met je duim één bovenzijde naar beneden (tot het midden) zodat de bovenkant smaller wordt om in te brengen.

Breng de Divacup niet al te diep in (hierdoor kan hij misschien lekken en blijft hij er voor altijd zitten). Wanneer de cup erin zit neem je hem aan de onderkant vast (niet aan het steeltje) en draai hem 360° rond. Hierna kan je hem iets verder duwen in de richting van je staartbeentje.

Persoonlijke tip: oefen het in en uit brengen van cup zonder dat je ongesteld bent (dit is het properste). Doe het wanneer je 5 -10 min tijd hebt om hier rustig mee te experimenteren. Op deze manier kan je er nog een klein beetje met klungelen en verspil je niet al je tijd wanneer het écht zover is. Niemand wil te laat op het werk komen met: “Sorry dak te laat was maar kreeg menne cup er ni in”.

Uithalen

Bij het uithalen van de cup moet je zachtjes aan het steeltje trekken tot je de onderkant van de cup kan vastnemen. Als je de onderkant vast hebt, duw je deze in en trek je zachtjes naar beneden. Hierdoor verliest de cup haar spanning en kan je hem er verder uit halen. Kap de Divacup leeg in het toilet en was hem uit met zeep zonder zeep of de Divawash.

Persoonlijke tip: Ik haal eerst met WC-papier het meeste bloed weg. Daarna kap ik de cup leeg en spoel meteen door. Anders blijft het bloed aan het toilet plakken en vormt dit vlekken die je lastiger weg krijgt. Hierna was ik de cup met zeep zonder zeep (Sanex of de Divawash).  Na het einde van mijn periode kook ik hem af in water.

3. Kan het overlopen?

Laat het me duidelijk zeggen: we bloeden minder hard dan we denken! Zelf was ik iemand dat altijd dacht dat ik dood zou bloeden, omdat bij mij heel de wattenhandel altijd goed gevuld was. Het probleem aan maandverband en tampons is dat het bloed erin absorbeert en uitwrijft. Zo lijkt het alsof we onze regels harder hebben dan we zelf denken. Mijn Divacup is altijd max. voor 1/5 gevuld.

4. Alle voordelen op een rijtje?

 • Geen stress om te lekken! Wanneer je Divacup goed inbrengt, lekt deze niet door. De allereerste keren bij gebruik, deed ik voor de zekerheid een inlegkruisje in.
 • Oh what a feeling! Geen lastig gevoel meer van maandverband of het touwtje van je tampon. Zelf knipte ik het steeltje van de cup wat korter en sindsdien voel ik NIETS zitten. Heb ik zelfs mijn regels wel? Whoop-whoop!
 • Geen infecties! Zelf reageert mijn lichaam enorm allergisch aan tampons en maandverband. Omdat de cup niet uit chemische stoffen bestaat is dat mezelf weer een jeukske bespaart.
 • Wat bij anderen? Niets bij anderen! Geen dilemma’s meer of je jouw tampon al dan niet zal doorspoelen of toch maar lekker ranzig in de vuilbak van je vriend gooit.
 • Zwemmen! Zelf was ik ongesteld tijdens mijn vakantie in Florida. Dit was geen probleem dankzij de Divacup. Ik moest er de hele dag niet aan denken en kon alle activiteiten (buiten seks, ondanks dat de échte piraten door de rode zee gaan) gewoon blijven doen. Wel maakte ik voor de zekerheid de cup extra schoon voor ik ging zwemmen.
 • 1 zorg minder: Je hoeft niet meer continu aan je regels te denken. Enkel in de ochtend en enkel voor het slapen gaan. De rest van de dag ben je trouble-free.
 • Vragen/onduidelijkheden: Divacup heeft een uitgebreide site met al je vragen en antwoorden. Nog extra vragen die niet vermeld staan? Dan kan je hen gewoon contacteren.
 • Goedkoop: Ik kocht mijn Divacup via bol.com en bespaarde al gemakkelijk 100 euro aan maandverband en tampons. Een Divacup kost ongeveer 35 euro.

Zelfs ben ik zeer tevreden van mijn Divacup en kan niet meer zonder (wanneer ik mijn regels heb dan toch).

Nog vragen? Drop gerust je vraag hieronder!

Liefs

Savannah Kos

5 gedachtes over “Divacup Rev-ieeeuw

 1. Anse zegt:

  Nog een tip: als er geen wasbakje in de buurt is, ik denk bv aan openbare wc-hokjes, en je moet je cup even omspoelen dan brengt een intiem doekje soelaas! Zo komen die ondingen toch nog eens van pas, aangezien die toch niet zo goed blijken te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Anna zegt:

  Zalige revIEUW! Echt to the point en that’s how I like it om te lezen.
  Ik ben aan het overwegen om er eentje te kopen en dit heeft mijn keuze helpen maken.
  Thanks xoxo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s