The Florida 24/24 and 7/7 lifestyle – het  ultieme reisverslag met alle tips en tricks (Fort Myers en Key West)

1. Fort My oh my ‘ers

Fort Myers. Een prachtige stad in de buurt van Cape Coral. De stad is een samengesteld pakket van een zalig strand, unieke winkels en té lekkere (kan dat wel?) bars en restaurantjes. We bezochten het enkele keren tijdens de volledige reis. We hebben er 2x onszelf volgegeten tot volwaardige wandelende bolletjes bij Ford’s Garage en The Lodge. Ford’s Garage is volledig ingekleed naar een garage van Ford en The Lodge is het perfecte après-skirestaurant, maar dan zonder het ski gedeelte. ’s Avonds bezochten we Sky Bar, een decadente rooftop bar waar we de dansbenen nog eens uitstrekten.

Fort Myers heeft een goed onderhouden strand waar veel watersportactiviteiten worden georganiseerd. Zelf scheurden we over de zee tijdens de ‘Dolphin Jetski Tour’ – achteraf besefte ik dat ik mijn droomjob ontdekt had.

Fort Myers give me them tips:

  • Give them a tip: Amerika staat bekend als het applauspubliek. Zelfs toen we de ‘dolfijnenzoeker’ maar 5 dollar fooi gaven in de plaats van 10, voelden we ons schuldig. Zijn verontwaardiging was even groot als mijn glimlach wanneer de dolfijn net onder onze jetski dook. Houd er dus rekening mee dat je altijd genoeg cashgeld bij hebt voor fooi en tol.

Fort Myers op de aanraadschaal: vliegtuigvliegtuigvliegtuigvliegtuig

2. Key West en de keys to the good vibes

Key West, het meest verbluffende eiland waar ik ben geweest. Het prachtige eiland deed ons spontaan denken aan een nieuwe Netflixserie à la ‘alles is hier goed, niemand weet van iets en dan ineens … BAM.. een moord, of zoiets’. We huurden een scooter en brommerde rond het volledige eiland. Key West is de plek bij uitstek om je gelukkig te voelen op een bedje van een probleemloos bestaan. De inwoners zijn er allemaal even vrolijk/vriendelijk en zijn steeds bereid om je alle info te bezorgen over deze prachtige plek. Als allerlaatste is Key West dé place to be voor alle snorkelfans. Een trip naar Key West = keys naar de Goodvibes Only Show.

Key West op de aanraadschaal: vliegtuigvliegtuigvliegtuigvliegtuigvliegtuig

Key West give me them tips:

  • Blijven zwemmen, zwemmen, zwemmen (op zijn Dori’s): Ga zeker snorkelen! Ben je een échte pro? Huur dan een bootje om verder te gaan met begeleiding om te snorkelen. Zelf hebben we dit niet gedaan. Ondanks dat mijn snorkelmasker van Decathlon mij niet de mooiste mossel in de zee maakte, was het wel praktisch. Het masker maakt het mogelijk om zowel door neus als mond te ademen en zelfs volledig onder water te gaan. We deden ons stoer en sterk voor, maar het zeewier dat onze onderbuiken kietelden (en best eng was), zorgde ervoor dat het snorkelavontuur een tuurtje was.
  • Key West Express: Veel mensen genieten graag van een roadtrip naar Key West via de Overseas Highway, toch besloten wij om met de boot te gaan. Deze overzetboot is sinds kort nieuw en is een échte aanrader. Ondanks dat ik door de wind bijna in mijn puurste Eva-vorm (= naakie) stond, had ik dit over voor de prachtige zonsondergang tijdens de terugreis. Als je kleding windproof is en je klaar bent voor een prachtig uitzicht richting Key West dan is er maar één boodschap:  GEWOON DOEN!
  • Sloppy Joe’s: De bar met het beste ‘Draft Beer’ in de buurt. Er worden regelmatig shows georganiseerd en de laagdrempeligheid is een unieke sfeerbooster.
  • Willie t’s: De dollarbar. Deze bar bestaat volledig uit cash. Je kan er op het einde een dollar aan de muur nieten met unieke boodschappen: gaande van ordinaire toiletuitspraken tot romantische liefdesverklaringen. Ook je nummer achterlaten op het dollarbriefje was een veel gebruikte stunt om toch nog eens van de grond te gaan (wie niet waagt, wie niet wint).

Om af te sluiten, nog iets extra?

Waarom Florida mijn hart stal? Simpel, mijn hart sloeg er minder snel (op de goede manier). Ik kon er tot rust komen. Alles is er bijna 24 op 24 open en 7 van de 7 dagen. Geen stress na je werk (wat ik daar niet deed, maar kan het me levendig voorstellen). Wanneer ik in België naar de winkel wil, moet ik al mijn tactieken en strategieskills bovenhalen om de beste route uit te stippen waarin ik alle winkels nog voor sluitingstijd kan doen. Zodra mijn werkdeur sluit, spurt ik (oké spurten is overdreven) naar mijn snelle Ferrari (oké dat is ook overdreven), Fiat 500 om te hopen dat elk komend verkeerslicht op groen blijft branden wanneer ik dichterbij kom. Het gevloek is oneindig, wanneer meneer den bompa voor mij net niet sneller gaat dan een slak van een glijbaan. Ik besef dat ik de apotheker, supermarkt, bank, ziekenfonds en brillenwinkel niet allemaal tegelijk kan doen en laat dit duidelijk blijken door mijn toeter door men stuur te slaan en heel luid ‘zwijg‘ te roepen naar de radiopresentator. Het is een te zalig gevoel om niet thuis te komen en te denken ‘damn nu ben ik toch wel mijn mosselen vergeten in de winkel voor de mosselsouper van vanavond’. Heb je in Amerika zelfs geen zin om je fantastische zelf uit de auto te sleuren? Doe dan gewoon een drive-in apotheek, Burger King, supermarkt en (geloof het of niet) bankautomaat! Een drive-in bankautomaat, ik herhaal zodat jullie het zeker hebben gelezen – aweeessoommmeee.

De fantastische trip naar Florida kwam tot een eind. Ik heb de meest prachtige dingen gezien en de meest leuke dingen gedaan. Als allerlaatst realiseerde ik mij dat ik ‘mijn 2 pollen mocht kussen’ om dit allemaal te doen met mijn geweldige vriend. USA, ik ben verliefd op je volk, je stijl en je omgeving. Ik kom zeker terug voor meer.

See you later (alligator, after a while croccodile)

Savannah Kos

2 gedachtes over “The Florida 24/24 and 7/7 lifestyle – het  ultieme reisverslag met alle tips en tricks (Fort Myers en Key West)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s