The Florida 24/24 and 7/7 lifestyle – het  ultieme reisverslag met alle tips en tricks (Cape Coral en Miami)

Ik nam adem en zei: ‘perfect’. Ik zei het voor de negende keer die dag en het deed elke keer meer en meer pijn. De collega’s die vroegen hoe mijn reis was geweest, haalden elke keer opnieuw de herinneringen terug naar boven. Maar met lof vertelde ik erover. Ik haalde met een spontane glimlach van hier tot terug in Miami de leukste verhalen en anekdotes boven. Ik kon hét wel uitleggen, maar ik kon ze hét niet laten voelen. En nooit, écht nooit, zal ik iemand het kunnen laten voelen. Maar wel kan ik, in mijn beste poging tot het voelen van de ervaring, een verslag neerschrijven. Een verslag met alle hotspots en tips & tricks wanneer je zelf van plan bent om een verre reis te maken.

Dus laat het mij toe om jullie mee te nemen in mijn gekste verhaal ooit en jullie te trakteren op tal van tips.

1. Cape Coral EN het huren van krokodillen en geweldig uitzicht

De eerste stop die we maakten was in Cape Coral. Deze prachtige rustgevende stad zou de komende 2 weken onze thuisbasis vormen. De prachtige villa die we konden huren zag er gezelliger uit dan alle kerstbomen die je ziet in Amerikaanse kerstfilms bij elkaar. PRETTY INSANE. Onze villa had een zwembad en jacuzzi en meteen gooide we er onze swanfloat in om het plaatje af te maken. Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om AJ te bedanken met zwaar oppompwerk van de zwaan, de volgende huurders zijn je dankbaar! Zelf sleurde ik mijn koffer binnen en voelde me opgelucht toen ik zag dat er (3 slaapkamers waren) met dus 3 KLEERKASTEN! A girl’s gotta do what she’s gotta do tho …

Cape Coral zelf is heel rustig en de perfecte plek om jezelf terug te trekken van alle drukte. Alle nodige winkels zijn op (Amerikaanse) wandelafstand bereikbaar. Met de prachtige waterkanaaltjes en symmetrische straten (excuses een betere verwoording vond ik niet) voelde ik me even rustig als slak in winterslaap. Cape Coral was dé plek bij uitstek om te ontspannen met vlak naast zich het geweldige Fort Myers.

Cape Coral op de aanraadschaal: vliegtuigvliegtuigvliegtuigvliegtuig

Cape Coral give me them tips:

  • Play your cards right: Oorspronkelijk zijn wij geland in Miami. We hadden voor vertrek al een auto gehuurd die we daar konden afhalen. Belangrijk om de VISA/Mastercard mee te nemen op vakantie waar je al je reservaties mee hebt gemaakt. In sommige gevallen kan het zijn dat je de auto niet meekrijgt, wanneer je niet de kaart kan bovenhalen waar je het mee hebt betaald.
  • Rent-a-car: Een auto huren is geen luxe. In België ben je in een scheet overal, maar in Amerika zijn de afstanden groter. Benzine is er goedkoop en je kan stoppen waar en wanneer je wil. Bij onverwachte bezienswaardigheden, zoals een krokodil vlak langs de autostrade kan je meteen stoppen om deze te gaan voederen en knuffelen.
  • Een auto huren = het huren van prachtige en onvoorspelbare momenten.
  • Everglades: Everglades is een must see wanneer de volgende woorden je spontaan je koffer willen laten inpakken: wasbeertjes, airboats, krokodillen, water en mangroven.
  • Rent-a-jetski: Huur jetski’s om Cape Coral echt te verkennen langs de waterkanaaltjes.

2. Miami’s Secret EN Five Guys in a Mango Cocktail

Eindelijk was het zover. Eindelijk zou ik Miami bezoeken. Een wereldstad waarvan het gemiddeld gehalte aan sterallures nog ver onder dat van mij ligt. Miami, de stad van Victoria’s secret, clubs, strands, outlets en WYNWOOD! Wind watte?  Wynwood. Een prachtig dorpje dat volledig uit graffiti bestaat.

Ondanks dat zowel Miami Downtown als Miami Beach een serieus toeristisch trekpleister zijn. Trokken we de pleister eraf en bezochten we Wynwood, en het stal mijn hart. Deze stad loopt over van unieke winkels en restaurantjes. Los daarvan zijn de unieke graffiti muren het perfect plaatje voor jouw volgende unieke foto’s.

Miami bestaat uit enkele fantastische hotspots die een absolute must-see zijn!

Miami op de aanraadschaal: vliegtuigvliegtuigvliegtuig

Miami give me them tips:

  • Salsa: Volg een salsa les in Mango’s. Mango’s is een salsaclub op Ocean Drive met prachtige shows. De club organiseert salsalessen voor beginners en is een echt bucketlistitem.
  • Taco’s and dance: Je denkt dat je een standaard tacobar binnenwandelt wanneer je ‘Bodega’ op de muur ziet staan. Maar niets is minder waar, want achter deze muren schuilt een te gekke club met de perfecte muziek voor een avondje dansen onder het motto ‘ze kennen mij hier toch ni!’.
  • Five Guys: Wanneer we aan Amerika denken, denken we aan fastfood. In elke Amerikaanse stad zijn minstens evenveel fastfoodketens als dat ik beenhaartjes heb ik de winter (ni lachen, ne goeie winterpels is alles!). Maar toch is er 1 fastfoodketen dat er by far uitspringt: Five Guys. Wanneer je er bent, moet je er zeker langsgaan! Jammer dat die van Take Away niet zo ver gaan, anders zou ik er elke dag van eten.
  • Uber slim: Download voor vertrek de ‘Uber-app’ zodat je na een avondje uit veilig terug naar je hotel kan aan een zeer laag tarief. Uber taxi’s zijn veilig, snel en goedkoop! Dit zijn mensen die met hun eigen wagen een centje bijverdienen en werken volgens de app die aangesloten is aan je mastercard. ZEER HANDIG en SAFE!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot zover het eerste deel van dit prachtig avontuur! Deel 2 is binnenkort beschikbaar. Stay tuned. Graag nog meer visuals? Bekijk dan zeker onderaan de aftermovie!

Liefs

Savannah Kos

Bekijk de volledige aftermovie hier – be amazed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s