Waarom Tinder voelt als een nootjesmix

Als alle jongens die op mijn tinderprofiel verschijnen nootjes zijn, kunnen we wel besluiten dat het een mix is van verschillende soorten. Ik heb de vrijheid genomen om dit zeer concreet voor te stellen.

Extra info: alle screenshots zijn écht genomen (in de periode dat ik nog single was). 
Waarschuwing: kans op verdwijning van het geloof in de mensheid.

16931088_1334738369882824_1160741036_o

  1. De pikante nootjes

Dit zijn de mannen die we, net zoals de rode nootjes, niet veel tegenkomen in de pot. En wat zijn we daar BLIJ om. Deze pikante nootjes herkennen we meestal aan de foto’s met zweepjes, onrealistische beschrijvingen en extreme verzoekjes. In uitzonderlijke gevallen vinden we foto’s met hun eigen gezicht of hun té gespierd (bestaat dat?) lichaam. We hebben, zoals dat meestal met pikante nootjes is, niet meteen door dat het gaat branden. Wanneer ze ons vragen of we niet eens zin hebben in een trio of een avondje waarin we de ‘dominante’ meesteres mogen zijn, zakt mijn moed even snel in mijn schoenen als wanneer de dj snollebolleke draait vlak na Low van Flo Rida #tesnel.

16935454_1334731099883551_1545755320_o

2. De neutrale nootjes

Dit zijn de nootjes die we het vaakst tegenkomen. Ze hebben geen beschermlaag en zijn heel neutraal. Ze hebben normale foto’s met een normale beschrijving. Gesprekken beginnen meestal met ‘Hey alles goed?’. Dit is de meest onnuttige vraag die er bestaat bij first meetings. Uiteraard antwoorden we met: ‘Natuurlijk, meu?’ en niet met ‘nee, de cavia van mijn broer die net uit de afkickkliniek komt is gestorven, omdat wij geen geld hadden om hem eten te geven sinds men moeder ontslagen is op haar werk omdat ze op toilet een joint had gesmoord’. De grote vraag bij dit soort nootjes blijft: willen we wel iets waar we al twintig keer van hebben geproefd?

16930420_1334731086550219_1174216148_o3. De lelijke nootjes

Deze nootjes zijn er die we minder vaak tegenkomen. Deze soort heeft een ‘eet-me-niet-op-uitstraling’. Ze liggen mee in de pot, maar uiteindelijk worden ze toch niet opgegeten. Wat ze fout doen, blijft de grote vraag. Maar dit zijn de soort mannen die niet meteen de meest charmante foto’s op hun profiel plaatsen of zichzelf profileren als een circusaap in de beschrijving. Krachtig gezegd: het zijn nootjes die we liever niet in onze mond steken.

16931290_1334731039883557_419922109_o

 

4. De lekkere nootjes

Dit zijn de nootjes die ik het lekkerst vind. Ze hebben de meest krokante laag en een lekker noot aan de binnenkant. Ze komen niet talrijk voor, maar we geven ze aandacht. Dit zijn de mannen die we wel aantrekkelijk vinden. Ze zien er goed uit en als we hun beschrijving luidop lezen, beginnen onze oorlellen spontaan te tintelen. PAS OP: ondanks dat deze noot op het eerste zicht perfect lijkt, is hij toch niet helemaal rond. Hoe vergelijken we dit met mannen? Simple comme bonjour: dit zijn vaak de mannen die ons eerst wegblazen, maar wanneer we ze beter leren kennen beseffen we weer dat de perfecte man niet bestaat. Net zoals het nootje eruit ziet, zijn dit de mannen waar we te snel door kunnen kijken. Vaak beschikken deze boys toch over enkele grote afknappers zoals foute hobby’s, misselijkmakende matchopraat of een IQ van de kauwgom die ik al een hele dag in mijn mond heb en gemixed heb met allerlei frisdranken.

16930975_1334730989883562_148766143_o

 

5. De bijna perfecte noot

Dit is de noot die opvalt. Hij is groot, rond en duidelijk zichtbaar. Maar wanneer we met vrienden op café zitten, graaien we allemaal tegelijk naar deze noot. Iedereen wilt hem opeten, omdat hij is wat we zoeken: aantrekkelijk aan de buitenkant, verassend knappe binnenkant en onwaarschijnlijk lekker. Dit zijn de jongens die er goed uitzien en het meest in de buurt komen van het ‘totale pakket’. Omdat deze noot zoveel keuze heeft is het moeilijk om zeker te kunnen zijn dat hij in jouw mond terecht komt. Of duidelijker gezegd: de kans op het veroveren van zijn hart is moeilijk. Er is keuze genoeg voor hem en we stellen ons de vraag: wat maakt ons speciaal? Dames, ondanks dat het de nootjes zijn waar we het hardst moeten voor vechten, blijven ze wel het best smaken. Waarom zouden we iets loslaten dat geweldig zou kunnen zijn, gewoon omdat het moeilijk is? Ik heb geen waterdicht advies dat ik jullie kan geven. Maar als ik één kleine tip kan geven is het die van ‘blijf jezelf’.  Want ook deze noot is niet de enige in de pot. Plenty of fish in the sea.  En onthoud als allerlaatste dat ook wij zelf nootjes zijn, in een pot waar anderen van willen proeven.

16935574_1334737876549540_1972585735_o

Misschien heb je nu meer zin gekregen om te ‘Tinderen’ of misschien heb je hem spontaan verwijderd. Ik wens in ieder geval iedereen veel succes in de zoektocht naar de noot die bij je past. Hopend dat het net zo makkelijk gaat als het eten van nootjes na wat biertjes en een slecht potje poolen.

Goodluck,

Savannah Kos

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s