Waarom goede voornemens en liefde bullshit verhalen zijn tijdens de jaarovergang

Een korte samenvatting van alles wat er niet gebeurde in 2016 en dat we wel moeten doen in 2017.

nieuwjaar

Voornemens

Laten we beginnen met het meest voor de handliggende. Iedereen verzint talloze doelen die ze willen bereiken. Uiteindelijk houden we dit niet vol en hebben we op 31 december nog heel veel werk met alles te doen dat we aan onszelf beloofd hadden op 1 januari.  Talloze voorbeelden verschijnen op Facebook, iedereen weet wat hij wil. Tot we een paar maanden later terug op de profielen van onze vrienden gaan kijken en beseffen, dat ook zij, het niet lang volhielden.

Een kleine opsomming van de klassiekers:

  • Afvallen: iedereen wil er terug mooi, slank en fit uitzien. We willen verdunnen en we willen dit snel. Het enige wat er is verdund, is onze bankrekening wanneer we terug drank en ongezond eten kopen.
  • Sparen: ‘vanaf januari beginnen we terug te sparen’ zeggen we trots tegen onszelf. Maar meteen volgt de eerste zware proef: SOLDEN. En geloof mij, dit is de moment dat we falen. Mission failed.
  • Vrienden en familie bezoeken: laat ons eerlijk zijn, we zijn schatjes. We voelen ons warm en ‘we spread the love’ (op alle manieren). Het is allemaal goed bedoeld, maar uiteindelijk hebben we het zo druk met het niet realiseren van onze andere voornemens, dat er geen tijd meer over is.

Hoe lossen we dit op? Ik zou mezelf niet zijn zonder jullie 2 goede tips te geven (dankzij mijn amigas Lola en Anna):

  • 1 voornemen: kies één meetbaar en specifiek doel. Dit moet iets zijn dat we wekelijks of zelfs dagelijks kunnen evalueren en waar geen grote veranderingen voor nodig zijn. Onze persoonlijke favorieten: laat de wekker één keer max. snoozen, één liter water per dag of één uur sporten in de week (bedsport telt ook, geen paniek).
  • Hou het vol: we zijn sterke en onafhankelijke vrouwen en wanneer we het zwaar hebben geven we niet op. In tranen omdat je niet aan je uurtje sport bent geraakt? Bel je favoriete hombre om jou in je sweatpants te komen steken of om ze te komen uitdoen.

Liefde

De feestdagen, de ideale tijd om je amour pour toujours binnen te halen (op welke manier dan ook). Gezellig samen kerst vieren, kadootjes, lekker eten, …. NEEN. Laat je niet overhalen in deze pure periode van crisis. We voelen ons warm, ook op plekken waar dit niet is toegestaan en we veranderen in cupido’s. We voelen ons goed en dit willen we delen. We zijn gemoedelijk, sfeervol en minder vervelend dan een andere doordeweekse dag. De ene relatie na de andere springt open op Facebook. Maar wat iedereen vergeet, de feestdagen zijn snel weer om. We veranderen al snel terug in zeurende, hongerige en zeg gerust minder opgetutte ladies. We komen terug in de dagelijkse stress en de realitycheck is zo groot, dat relaties rond deze tijd gedoemd zijn om te mislukken.

Hoe lossen we dit op? Hoe komen wij door deze tijd zonder ons ‘forever alone’ voelen:

  • Work work work, en niet de versie van Rihanna
  • Friends with benefits, lees mijn vorig blogbericht rond de zoektocht naar het trio
  • Gebruik deze tijd om aan jezelf te werken

En als allerlaatste, fijn eindejaar!

Savannah Kos

Rihanna – Work

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s