6 shades of drunkness

6 dingen die we niet doen, maar als we het toch doen, zijn we dronken. Dit zijn ongetwijfeld zaken waar we ons de volgende ochtend absoluut voor schamen. Pas op, sommigen hebben hier GEEN alcohol voor nodig. Voor deze mensen is deze post irrelevant.

14159062_1159630324060297_540975535_n

  1. Alors on danse

Na een paar drankjes voelen we het al, de heupen gaan subtiel van links naar rechts (en we proberen dit op de maat van de muziek te doen). We denken: ‘wauw dit gaat soepel, maar eerst nog eentje gaan bestellen’. We bestellen meer drank en voor we het weten maken we kleine stapjes ter plaatse met onze voeten. Hierna komt het afwisselend naar achter draaien van de schouders en dit is het signaal: WE ZIJN BEGONNEN. Voor we het weten veranderen we in de topcast van Step-up 2 (2, omdat ik deze dé beste blijf vinden) en zijn we niet meer te stoppen. We veranderen in dansmachines die we draaiende houden door de motor regelmatig wat olie bij te schenken. Pas wanneer de DJ beslist om ‘schijven’ zoals Low van Flo Rida en Casanova van Ultimate Kaos te draaien, strekken onze dansbenen zich echt en durven we wel eens dieper zakken dan onze kleren aankunnen. Ladies, let erop, niets is zo uncharming dan een gescheurde rok/broek of een onderbroek die heel de keet heeft gezien.

2. I know you love me – xoxo Gossip Girl

Wanneer we al wat glaasjes te baas hebben gestaan komt er nog wel wat meer los dan enkel onze dansbenen. Hoe los de beentjes gaan, zo los gaan de lippen ook. Ja dames en heren, na ‘10 voor teveel drank o’clock’ kunnen de roddels starten. Geheimpjes gaan sneller de ronde en ‘seg hebde het al gehoord van..’ is het startschot voor een rondje roddels uitwisselen. Achteraf hebben we er – uiteraard- spijt van en moeten we onze berichtjes met: ‘Ni zegge dak da gezegd heb hé’ gaan rondsturen. We sluiten een ‘pact’ met elkaar want uiteindelijk waren we allemaal even sappig aan het vertellen. En de uitspraak ‘wat er gebeurd opt feestje, blijft opt feestje’ veranderd al snel in ‘wat er gezegd is opt feestje, blijft opt feestje’.

3. Let me love you

Gevoelens voor iemand? Na een goeie party met goed wat drank laten we de gevoelens de vrije loop gaan. De grenzen vervagen en we durven zeggen wat we in het gewone daglicht niet durven. Dit uit zich in een compleet fout geschreven en enorm vaag tekstbericht naar die ene Romeo waarvan we dolgraag de Julia willen worden. Waarom zouden we het niet doen? Wanneer we niet de gewenste respons krijgen steken we het toch gewoon op de drank zeker?

4. Hotline bling

Iemand telefoneren waar je een crush op hebt, blijft altijd ‘not done’. Pas wanneer we gevuld zijn met het bier-van-hier durven we klikken op het groene telefoontje. Vervolgens zijn er verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen, ik som ze even op:

  • Het latenwenudieruzieuitpraten-scenario: geen goed idee. Uiteindelijk gaat de andere kant toch iets zeggen dat ons niet aanstaat, waardoor we op 10 seconden zullen veranderen van lieve peaceful non naar een going-to-eat-you-alive psycho.
  • Het gemoetéchtnaarhierkomen-scenario: idee. We laten onze vrienden/secret lovers/ouders(?) weten dat we op de hemel op aarde zijn en dat de de drank hier even rijkelijk vloeit als mijn tranen wanneer Michael Scofield stierf in Prison Break. Eindelijk is het vervolg er, zodat ik eindelijk nog eens op mijn vertrouwde vleesklak kan geilen. In ieder geval, iedereen moet komen waar wij op dat moment zijn want laat ons eerlijk zijn: hoe kan het nu ergens anders tof zijn als wij, in welke staat dan ook, hier op dit feest zijn?
  • Het ikwiluechtwelmaarhebnupasdeballsomhettezeggen-scenario: goed idee! We laten weten dat onze gedachten, die bestaan uit de kleine hoeveelheid hersencellen die er nog over zijn na al die drank, bij die ene persoon zijn. Wanneer we dronken zijn spreken we –  meestal – de waarheid en durven we dit soort zaken sneller, open en bloot op de tafel gooien. En laat ons eerlijk zijn wanneer we in die staat nog in staat zijn om aan dé andere te denken, dan is het true love. Lieve schatten onthoud: een relatie is geen relatie tot één van de twee dit ooit heeft gedaan!

5. Tonight i’m going to pull –  Keemon, aye aye

Elke feestje is een nieuwe kans om die openingszinnen die we al lang willen testen te gebruiken. Toch zijn er een paar die wij, als dames, echt uitkotsen:

  • Ik heb geen openingszin, maar jij hebt een opening en ik heb zin. — 1000ste keer dat we die moeten aanhoren. Tip: ongewenst? Antwoord dan gewoon: ‘Ik heb helemaal geen opening’. Schrikeffect is groot genoeg om ze de hele avond van je weg te houden.
  • Deed het pijn? Toen je uit de hemel viel. — HA-HA … neen, dit is hem ook niet. Zeggen dat je uit de hel komt werkt ook niet want jongens vallen op een naughty-shawty.
  • Mocht je me zoeken, ik ben in de wolken. — Ondanks dat ik deze stiekem nog wel iets vind hebben, kan hij enkel door hete beren gebruikt worden, anders mag je in de wolken blijven.

Enkele voor de fans van Pokémon:

  • Waar moet ik mijn ballen gooien om jou te vangen?
  • Ik heb een Diglett in men broek, wil je hem vangen?
  • Je moet uw app niet opstarten om met mij te kunnen spelen.

De ultieme binnenkopper is en blijft: ‘ik denk dak u ergens van ken’. Dit is al meteen een fantastische manier om erachter te komen of jullie gemeenschappelijke vrienden en interesses hebben door er zogezegd achter te komen vanwaar je hem of haar kent. Een absolute must bij het proberen versieren.

6. Dén afsluit

Geen enkel feestje wordt afgesloten zonder een ‘goei vettig snackske’ van die uitdagende frietkraam die al heel den tijd naar u zit te knipogen. Katergewijs is dit ook geen slecht plan om je nog even vol te proppen met een goede boulet, hamburger of whatever, als het maar vettig genoeg is. Onthoud: hoe vettiger, hoe prettiger. Tip: bestel geen saus tenzij je uw vrienden nog wat lekkers wil gunnen op de terugrit.

En dan zijn we er gekomen: we hebben gedanst, geroddeld, versiert of opgebiecht, ons eigen volgepropt zonder het kleinste schuldgevoel te hebben en we kunnen dus tevreden naar huis.

Sweet dreams,

Savannah Kos

Béyonce – drunk in love

2 gedachtes over “6 shades of drunkness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s